reis naar Ushuaia - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Alex Broek - WaarBenJij.nu reis naar Ushuaia - Reisverslag uit Ushuaia, Argentinië van Alex Broek - WaarBenJij.nu

reis naar Ushuaia

Door: alex

Blijf op de hoogte en volg Alex

09 Februari 2013 | Argentinië, Ushuaia

Vandaag al vroeg moeten opstaan. Om 05.30 uur klonk de wake-up call. Omdat gisteren al bleek dat er geen ontbijt zou zijn was dit tijdstip gekozen. Toen ik om 05.45 uur bij de lobby kwam, stond de chauffeur al klaar die mijn naar de luchthaven zou brengen.
In een privé taxi werd ik gereden en kon ik tussen de hoge flatgebouwen de ochtend zien gloren. Het was nog niet erg druk en de reis naar de luchthaven was in ruim een half uur geklaard.
Ik was wat vroeg dus ik moest even wachten, maar al snel ging de balie open om in te checken. In de vertrekhal was het behoorlijk druk met passagiers voor vluchten naar Ushuaia. Rond 08.30 uur ging ik dan op weg naar het uiterste zuidelijke puntje van Argentinië.
Na ruim anderhalf uur vliegen werd er een tussenstop gemaakt in Trelew. Een klein dorpje aan de Atlantische Oceaan en het gebied was erg vlak met eigenlijk niets. Na het bijtanken werd de vlucht voortgezet naar Ushuaia. Na 2 uur vliegen kwamen de bergtoppen met sneeuw in zicht. Om te kunnen landen vloog het vliegtuig door een vallei en zette de piloot het vliegtuig keurig neer. Het luchthavengebouw is mooi en van hout opgetrokken. Eerst een trap op, door de vertrekhal en daarna weer een trap af om bij de bagageband te komen. Het was eenvoudiger geweest om direct van buiten naar deze ruimte te wandelen. Na een poosje wachten kwam de bagage aan. De aankomst was niet zo’n chaos als in Buenos Aires, maar er stond niemand om mij op te halen. Trouwens datzelfde lot hadden nog 4 internationals. Uiteindelijk kwam er dan toch een dame van Quark Expeditions. De bus stond klaar en na een eerste stop bij een privéhuis werd ik bij het Los Nires hotel gebracht. Een knus hotel met een ruime kamer en een fantastisch zicht over het meer.
Omdat het hotel op een afstand van 5 kilometer van het centrum van het stadje ligt heb ik tot 15.00 uur moeten wachten op de shuttle. Anderhalf uur lekker door het stadje gewandeld en wat foto’s gemaakt. Ook nog een erg verlate lunch in een cafetaria genuttigd. Rond 16.30 uur bracht de shuttle mij weer terug naar het hotel.
Om 18.30 uur een briefing over o.a. het ophalen van de bagage om later naar het schip te brengen. In mijn hotel zitten nog zo’n 20 expeditieleden. Ik heb cabinnummer 328 en buiten het Nederlandse gezin zijn er geen andere Nederlanders die deze reis maken.
Het diner bij het hotel was heerlijk, maar eigenlijk teveel om op te krijgen. Opvallend was dat het rond 22.00 uur het nog licht was. Na het diner en koffie naar bed gegaan.

Doeg!